De verhalen die ons maken

Ontdek de reis van onze producten en de verhalen van de mensen achter de schermen. Samen werken we aan een betere wereld te maken!

Odds & Ends – keukendoeken van Foekje Fleur

Iedere keer als je dit fijne tasje openritst ervaar je de liefde en aandacht waarmee het bedacht, ontworpen en gemaakt is. Super praktisch, mooi afgewerkt en stijlvol in de kleurencombinaties.

Lees verder
VAN OUDE WIJSHEID NAAR MODERNE LIFESTYLE & WELLNESS

Kruidenwijsheid uit de traditionele Chinese geneeskunde, Ayurveda en andere eeuwenoude geneeswijzen vertaald naar moderne wellness- en lifestyle rituelen.

Lees verder
Van geschenkverpakking tot designproduct

Geïnspireerd door het idee van up-cycling – de verpakking die een tweede leven krijgt als designproduct – kwam oprichter en eigenaar Tim Várdy tot een nieuw product: de Dutch Design Storage Box.

Lees verder
Leven in balans

Drie vrouwen op een missie, ieder met een heel andere achtergrond: Jacqui Burger; activist en fairtrade-ondernemer, Carole Sullivan, die na haar carrière in de bankwereld zelfvoorzienend is gaan wonen op een boerderij op het platteland, en Jessica Silva; een coach die mensen helpt erachter te komen en te bereiken wat ze écht willen. In 2019 begonnen zij The Happy Ladder, een platform dat inspiratie en praktische tips biedt om je vaker gelukkig en tevreden te voelen.

Lees verder
Vakantie in eigen land: wat kun je allemaal doen?

Aan een vakantie in eigen land zitten veel voordelen. Het is een stuk vriendelijker voor de portemonnee en je hebt geen last van reisstress. En de aarde krijgt meer rust! Met deze tips kom jij de zomer goed door.

Lees verder
Hoe leef je langer en gelukkiger? Lees het interview met de auteurs

Wat is het geheim voor een lang en gelukkig leven? Fons en Jacqui Burger raakten gefascineerd door deze vraag als gevolg van een observering. In het Westen hebben we alles mee, en tóch zijn veel mensen ongelukkig.

Lees verder
5 manieren om met corona-afval om te gaan

Hoewel we dit jaar amper konden reizen, heeft de wereld het toch zwaar te verduren, en wel door een nieuw soort afval. Mondkapjes, handschoenen en plastic flesjes worden gevonden in de oceaan, op straat en in de riolering.

Lees verder
De Bubble Buddy: vol duurzame voordelen

Begin 2009 vroeg een docent op de kunstacademie mij waar ik mij nou echt zorgen om maakte. Ik moest er even over nadenken maar toen ik nachts wakker lag wist ik het antwoord wel.

Lees verder
De Wastebag, de enige plastic tas die je nog nodig zal hebben

De oceaan stroomt over van plastic. Per minuut belandt er ongeveer een hele vrachtwagen aan plastic in de zee. Als het niet direct gebeurt, is het wel indirect. Good To Give steekt er een stokje voor met een nieuw product. 

Lees verder
De ontbossing tegen: ga voor sloophout

Een paar dagen geleden kwam ik een artikel tegen over ontbossing op Nu.nl. Tussen 2004 en 2017 zijn er gebieden ter grootte van 10x Nederland ontbost over heel de wereld. Lees meer over dit probleem.

Lees verder