Uncategorized

Prachtige kaarsen uit Indonesië

Kaarsen van gemaakt van palmwas

Prachtige kaarsen samen met Return to Sender
We hebben de kaarsen speciaal laten ontwikkelen omdat ze zo mooi zijn, wilden we ze ook op de markt brengen. Daarom zijn we een partnership aangegaan met Return To Sender (jaja, die van Katja Schuurman inderdaad) die ervoor gaat zorgen dat de kaarsen vanaf 2025 verkrijgbaar in de winkel en vanaf nu in deze webshop.

Mooi en gezond
Palmwas-kaarsen hebben een langzame en gelijkmatige verbranding. Ze produceren veel minder roet en rook dan gewone kaarsen, wat zorgt voor een schonere en gezondere omgeving voor jou. En deze kaarsen smelten niet in de zon. De kaarsen branden superlang – en ze branden ook heel mooi op, wat zorgt voor een heel mooi effect.

100% duurzaam en natuurlijk
De kaarsen zijn gemaakt van duurzame palmwas in Ngawi op Java in Indonesië. Palmwas wordt van de pit van de palmvrucht gemaakt. (Palmolie wordt gemaakt van het vruchtvlees). Op de wereldmarkt is er een enorme vraag naar palmolie, en er is veel te doen over het kappen van bos om palmbomen te planten voor de palmolieproductie. De palmwas van deze kaars wordt gemaakt van restafval (de pitten) afkomstig van duurzame palmolieproductie.

De kaarsen zijn gemaakt bij WAX in Indonesië, dit bedrijf is volledig fair trade en een social enterprise. WAX werkt met verantwoorde palmplantages die al heel oud zijn (nog door de Nederlanders opgezet…), duurzaam worden beheerd en goed gecontroleerd.

Elke kaars draagt bij aan het behoud van mangrove-bossen
Met elke kaars dragen we bij aan de restauratie en bescherming van de mangrove bossen. We doen dit in een partnership met Wetlands. Zij hebben een prachtig project in Centraal-Java, dat met deze kaarsen wordt ondersteund. Deze organisatie heeft de ambitie om 100.000 hectare aan mangrovebomen te realisere, soms door aan te planten, soms door te restaureren en soms door te beschermen. Daarmee wordt de zeespiegelstijging tegengegaan, worden de levens in de gemeenschappen aan de kust aanzienlijk verbeterd en wordt co2 gecompenseerd.

https://www.wetlands.org/un-recognises-building-with-nature-indonesias-efforts-with-world-restoration-flagship-award/

https://www.wetlands.org/case-study/building-with-nature-indonesia/

https://youtu.be/yqR11fw10Wo

Geef een antwoord