Uncategorized

De ontbossing tegen: ga voor sloophout

De ontbossing tegen: ga voor sloophout

Ontbossing in de wereld

Een paar dagen geleden kwam ik een artikel tegen over ontbossing op Nu.nl. Tussen 2004 en 2017 zijn er gebieden ter grootte van 10x Nederland ontbost over heel de wereld. Vooral continenten zoals Azie, Afrika, Oceanie en Latijns-Amerika ervaren deze verandering. Vrijwel bijna elk continent dus. Groot deel van deze ontbossing gebeurt om plek te maken voor landbouw voor ons voedsel. Maar er wordt ook veel van dit nieuw gekapte hout gebruikt voor meubels, accessoires of papier. Otentic en Goodtogive steken daar een (gerecycled) stokje voor. 

Otentic in India

Otentic is een ontwerper en fabrikant in meubels en accessoires uit verre landen. In deze ontwerpen gebruiken ze al eerder gebruikte materialen zoals sloophout. Sloophout is tweedehands hout wat vrijkomt bij het slopen van oude huizen, boten of andere houten objecten. Bij het produceren van deze producten wordt er ook extra aandacht gegeven aan het milieu en de welvaart voor de mensen waarmee ze samenwerken. Neem een kijkje op www.otenticdesign.com voor inspiratie. 

Onze samenwerking

Good To Give werkt al jaren samen met Otentic om ervoor te zorgen dat deze producten bij de juiste mensen terecht komen. Namelijk mensen die geven om natuur en mens! De producten die wij doorverkopen zijn duurzaam geproduceerd in een de fabriek van Otentic in India. Bekijk hier onze gerecyclede producten van Otentic:

Meer doen?

Er zijn verschillende manieren om positief bij te dragen. Om te beginnen kun je hier de petitie van Greenpeace tekenen tegen de ontbossing van de Amazone. Laat je stem horen en zorg ervoor dat de Braziliaanse overheid stopt met kappen!

Liever bomen planten? Bij Just Diggit kun je een eenmalige donatie doen om bomen te planten. Ze hebben projecten over heel de wereld om de aarde weer groener te maken. 

Google maar dan groen! Stel Ecosia.org in als zoekmachine in plaats van Google. Bij elke 45 zoekopdrachten planten ze een boom! En je kunt ook heel leuk bijhouden hoeveel bomen je al geplant hebt.

 

Geef een antwoord