Uncategorized

VAN OUDE WIJSHEID NAAR MODERNE LIFESTYLE & WELLNESS

VAN OUDE WIJSHEID NAAR MODERNE LIFESTYLE & WELLNESS

KRUIDENWIJSHEID UIT DE TRADITIONELE CHINESE GENEESKUNDE, AYURVEDA EN ANDERE EEUWENOUDE GENEESWIJZEN VERTAALD NAAR MODERNE WELLNESS- EN LIFESTYLE RITUELEN.

Is het toeval dat ik nu leef, woon en werk in Rotterdam terwijl ik ben opgegroeid op de Veluwe? Ik denk het niet. Juist het grote contrast – groen versus beton – voedde me op onverwachte wijze. De natuur die ik ooit zo vanzelfsprekend vond, werd een steeds groter mysterie wat ik maar wat graag wilde doorgronden.

Ik ging diverse cursussen en trainingen volgen op het gebied van kruidengeneeskunde, waar ik volledig geïnspireerd raakte door de Oosterse en Ayurvedische holistische geneeswijzen en ook voor het eerst kennis maakte met adaptogenen.

Veel kruidenkennis deelde ik via workshops waar mensen leerden om zelf natuurlijke verzorgingsproducten te maken. Een logisch gevolg was dan ook de opleiding tot natural skincare formulator.

Terug naar de natuur

We zoeken allemaal naar manieren om ons beter te voelen, maar kijken zo vaak alleen maar naar korte termijn oplossingen en kiezen voor symptoombestrijding in plaats van de onderliggende oorzaak aan te pakken. Een pil die pijn slechts een moment zal maskeren…

De verbinding met de natuur en haar genezingscapaciteit wordt hierin vaak vergeten. Maar het is juist deze verbinding die ons geeft wat we echt nodig hebben. Wanneer we weer beseffen dat ook wij natuur zijn en er dus onderdeel van uitmaken, is de cirkel weer rond. Daarmee ontstaat ook het besef dat er een gulle toevoer van voeding en genezing overal en altijd aanwezig is.

Veel Oosterse geneeswijzen, waaronder TCM (Traditionele Chinese Medicine) en Ayurveda maken al eeuwenlang gebruik van deze wijsheid en passen veelvuldig het gebruik van kruiden toe in hun geneeskunde.

NIO’s missie is om deze eeuwenoude gekoesterde wijsheid op een eenvoudige & gemakkelijke manier te integreren in een moderne lifestyle. Puur vanuit de overtuiging dat zelfzorg dan écht inspireert en een goede gewoonte wordt die je jezelf gunt. Ontdek de heiligheid in je eigen ritueel, dit is jouw moment!!

Het assortiment van NIO bestaat uit heerlijke biologische kruidenthee, 10 prachtige skincare essentials en 11 verschillende soorten adaptogenen in poedervorm. Eenvoudig toe te voegen aan je favoriete smoothie, koffie, thee, melk, elixer of gezonde snack.

Een alledaagse routine in een gekoesterd ritueel veranderen…

… dat was mijn intentie bij het ontwikkelen van de Nio huidverzorgingsproducten. Het resultaat is een serie prachtige 100% natuurlijke essentials. Met een gerichte verfijning transformeren ze je huid.

Zacht, maar zeer doeltreffend en met een vleug van luxe. Zo verandert je dagelijkse huidverzorgingsroutine in een ritueel, waarin je je heerlijk kunt verliezen.

Ieder product is doordrenkt met biologische, koudgeperste oliën, botanische ingrediënten en adaptogene extracten. Zorgvuldig geselecteerd vanwege hun hydraterende, voedende, anti-verouderende en beschermende eigenschappen.

De formules zijn minimalistisch maar krachtig. Ieder ingrediënt heeft een duidelijke missie in het product. 

Milieuvriendelijk

Respect voor de Aarde, onze bron is een belangrijk uitgangspunt. Milieuvriendelijkheid is daarom erg belangrijk bij elke stap in het productieproces – van de groei, de oogst en de verwerking van grondstoffen tot de verpakking van onze producten.

De meeste flesjes uit onze collectie zijn rechthoekig. Niet alleen vanuit een stylish oogpunt. Op deze manier kunnen ze als brievenbuspakketje verstuurd worden. Deze flesjes kunnen ook besteld worden met een aluminium dopje, zodat de pipet weer hergebruikt kan worden door de klant. 

De bio-based verpakking is gemaakt van zwart kraftpapier. Deze is 100% recyclebaar, bevat geen aluminium en beschermt toch optimaal tegen de invloeden van buitenaf zoals UV, zuurstof en vocht.

Onze footprint willen we écht zo klein mogelijk houden.

Afgelopen jaar benaderde Good to Give mij met de vraag een drietal producten te ontwikkelen voor hun ‘Relax’ kerstpakket. Wat een eer!! 

Het resultaat is een mooi op elkaar afgestemd trio. Deze set is speciaal ontwikkeld om je, naast een rijk en luxe huidverzorgingsritueel, heerlijk te laten ontspannen. De subtiele geur van Lavendel in combinatie met Rozemarijn hebben een ontspannen en rustgevende invloed op je staat van zijn.

De set bestaat uit een Body Oil, Shower Oil en een Pillow Mist. De inhoud is zo aangepast dat je de set zelfs mee op reis kunt nemen.

Geef een antwoord