Uncategorized

Van geschenkverpakking tot designproduct

Van geschenkverpakking tot designproduct

Jaarlijks worden er na de feestdagen miljoenen cadeauverpakkingen weggegooid. ‘Pure
verspilling’ vond Tim Várdy, eigenaar en bedenker van onder andere de Dutch Design Chair.
Zijn gepatenteerde krukje van karton, dat een begrip is geworden in de design- maar ook
evenementenwereld, kreeg een nieuwe toepassing: De Dutch Design Chair kerst. De Dutch Design Chair kerst wordt eerst als geschenkdoos gebruikt en kan daarna binnen tien seconden tot krukje worden gevouwen waardoor je de doos niet hoeft weg te gooien maar een tweede leven geeft in je interieur.   

Duurzaamheid

De Dutch Chair is 100 % recyclebaar en gemaakt van FSC gecertificeerd karton, De volledige productie vindt plaats in Nederland en alle handling wordt gedaan in een sociale werkplaats in Amsterdam. Basisingrediënten voor het ideale, duurzame kerstpakket dus. En dat duurzaamheid en stijlvol design hand in hand kunnen gaan bewijst de reactie van de New York Times die de Chair uitriep tot ‘standout creation’.

Onder de merknaam Dutch Design Brand zijn inmiddels diverse producten ontwikkeld en op
de markt gebracht waaronder onder meer Wisdom Tiles, kartonnen lampen en opbergboxen. Kenmerkend voor de hele productrange is het praktische nut in combinatie met betaalbaar design. Het assortiment wordt verkocht in museum- en cadeauwinkels in binnen- en buitenland.

Dutch Design Storage Boxen

Geïnspireerd door het idee van up-cycling – de verpakking die een tweede leven krijgt als designproduct – kwam oprichter en eigenaar Tim Várdy tot een nieuw product: de Dutch Design Storage Box. Deze box die ook gebruikt wordt als kerstverpakking, is zo stijlvol en sterk dat hij niet meer weg te denken is uit het assortiment opbergers in Nederland.

De box bestaat uit één deel inclusief de deksel en is snel en eenvoudig in elkaar te vouwen. Leverbaar in tientallen prints heeft de Box inmiddels zijn weg gevonden naar consumenten in binnen- en buitenland. Mede door de populariteit zijn er nu ook verschillende maten beschikbaar.

Voor meer informatie zie: www.dutchdesignbrand.com

Geef een antwoord