Uncategorized

Vakantie in eigen land: wat kun je allemaal doen?

Vakantie in eigen land

Aan een vakantie in eigen land zitten veel voordelen. Het is een stuk vriendelijker voor de portemonnee en je hebt geen last van reis-stress. En de aarde krijgt meer rust! Met deze tips kom jij de zomer goed door.

Elk jaar wordt er meer dan 18 miljard kilo aan CO2 uitgestoten door de Nederlandse luchtvaart. De aarde verdient ook even een vakantie en wat liefde. Wij hebben wat leuke tips om jouw thuisvakantie zo gezellig mogelijk te maken!

Lekker veel lezen

Lezen kan natuurlijk overal, maar alsnog is het een van de beste manieren om je tijd door te brengen op vakantie, waar je dan ook bent. Onze tip? Koop een e-reader en download al je favoriete boeken op een klein apparaatje! Dit scheelt kilo’s aan omgekapte bomen en is lekker handig om mee te nemen.

Oase in eigen tuin

Tijd om je tuin, balkon of dakterras een make-over te geven! Met de juiste attributen maak je er zelf een waar paradijsje van waar je helemaal tot rust kunt komen. Hang wat prachtige waterbestendige slingers op of maak een lekker plekje in je tuin waar je s ’avonds heerlijk een vuurtje kunt stoken en lekkere marshmallows kunt roosteren. Je maakt het precies naar je zin, zodat jij het ultieme vakantiegevoel aan huis kunt creëren.

Tijd om te koken

Elke dag uitgebreide tapas of grootse gerechten zullen niet zomaar voor je neus verschijnen op thuisvakantie. Tijd om zelf aan de slag te gaan. Misschien kost het wat meer moeite en tijd, maar er komt ook meer trots bij kijken! Daag jezelf uit om wat nieuws te proberen. Met de juiste recepten en leuke keukenspullen kun je zo je eigen restaurant creëren.

Ga er op uit

Natuurlijk op een zo veilig mogelijke manier! Nederland heeft prachtige bossen en stranden waar je heerlijke wandelingen kunt maken. Ga op pad met onze Wastebag, neem een herbruikbare fles en wat gezonde snacks mee en ga op avontuur! 

Vliegen

Toch een vluchtje pakken naar een warmer land? Geen stress: compenseer! Deze optie kun je tegenwoordig bij veel vliegtuigmaatschappijen, zoals KLM, kiezen. Je betaalt iets meer, zodat dit geld geïnvesteerd kan worden in organisaties en projecten die ervoor zorgen dat er bijvoorbeeld bomen worden geplant. Hoe meer bomen, hoe meer CO2-uitstoot omgezet kan worden in schone lucht. Let wel op dat je dit bij een groene organisatie doet!

 

Geef een antwoord