Uncategorized

Leven in balans

Leven in balans project

Drie vrouwen op een missie, ieder met een heel andere achtergrond: Jacqui Burger; activist en fairtrade-ondernemer, Carole Sullivan, die na haar carrière in de bankwereld zelfvoorzienend is gaan wonen op een boerderij op het platteland, en Jessica Silva; een coach die mensen helpt erachter te komen en te bereiken wat ze écht willen. In 2019 begonnen zij The Happy Ladder, een platform dat inspiratie en praktische tips biedt om je vaker gelukkig en tevreden te voelen.

Voor haar boek “Lang en Gelukkig” onderzocht Jacqui wat er voor nodig is om gezond en gelukkig heel oud te worden. Zij kwam mensen tegen die heel gelukkig waren met weinig, maar ook mensen die ogenschijnlijk alles hadden, maar zich toch niet gelukkig voelden.

Die tegenstelling intrigeerde haar zo, dat ze op zoek ging naar het waarom. Met Carole Sullivan en Jessica Silva startte zij een onderzoeksproject:  The Happy Ladder. Deze naam werd gekozen omdat het leven niet alleen gaat over zo hoog mogelijk komen, maar juist over hoe we omgaan met tegenslagen als we een paar treden worden teruggezet. En dat het juist de kleine stapjes zijn, die enorm bijdragen aan ons levensgeluk.

Hun bevindingen zijn nu gebundeld in een boek “Leven in Balans, een gids naar een relaxter, tevredener en gelukkiger leven” en een set kaarten met praktische tips (lees er hier meer over).

The Happy Ladder wil levensechte, praktische tools en middelen aanreiken die echt helpen om je leven leuker te maken. Carole, Jessica en Jacqui hebben alles zelf uitgeprobeerd. The Happy Ladder deelt graag de interviews met experts, inspirerende verhalen uit het dagelijkse leven, kennis uit onderzoek en handige tips met jou.

Wij gaan natuurlijk gewoon door met onze zoektocht naar wat je zelf kunt doen om je net wat vaker gelukkig, tevreden en ontspannen te voelen, want wie wil dat nou niet?

Wil jij jouw verhaal met The Happy Ladder delen? Mail ons op balans@thehappyladder.org

Je kunt Jacqui, Jess and Carole ook beluisteren terwijl ze door Quincylino Rigters worden ondervraagd over het waarom van het boek hebben in deze podcast (engelstalig).

Geef een antwoord