Fijne Dag van de Verpleging 2022

Om de medewerkers van Buurtzorg in het zonnetje te zetten en te bedanken voor hun werk en inzet heeft Good to Give voor Buurtzorg in samenwerking met Ibes en Woodfun een mooi pakket samengesteld. Deze leuke luchtplantjes kunnen middels de stalen draden in het plankje worden geplaatst. We geven jullie hier graag wat meer informatie over de leveranciers, de verzorging en het in elkaar zetten van dit pakket (zie ook filmpje).

Luchtplantjes

De mooie luchtplantjes groeien in de natuur op bomen en cactussen, met name in Midden- en Zuid-Amerika. Hun wortels dienen in het begin alleen als hechting maar de plantjes trekken water en voeding uit de lucht door middel van hun bladeren. Daarom worden het ook wel luchtplantjes genoemd! Deze plantjes worden geleverd door Ibes. De planten worden duurzaam geproduceerd zonder het gebruik van bestrijdingsmiddelen en met maar zeer beperkt gebruik van kunstmest. In plaatsen waar deze farms gelegen zijn, werkt een groot aantal mensen uit deze gemeenschap op deze farms, waar vaak ook scholing gegeven wordt aan de kinderen waarvan de ouders aan de planten werken en krijgen deze ook een maaltijd verstrekt. Het belang van deze farms voor lokale gemeenschappen is dan ook groot. De Tillandsia’s die je hierbij ontvangt hebben graag veel licht, maar liever geen direct zonlicht. Als je deze planten 1 x per 14 dagen een half uurtje tot een uur in lauw water legt en ze daarna goed uitschud, kunnen ze er weer even tegen en hebben verder niets nodig. Of je kunt ze een of twee keer per week nat maken met de plantenspuit. Probeer alleen de blaadjes te raken en niet de onderkant.

Door de stalen draden uit het pakket te draaien kan je een lus maken waarin je het luchtplantje plaatst. Deze stalen draad kan je dan weer in het houten plankje steken. Deze plankjes zijn gemaakt door Woodfun en vervaardigt van duurzaam snoeihout uit de Belgische bossen dat de medewerkers van Pro natura, een sociale en duurzame onderneming, hebben verzameld. Alles dus met oog voor mens en natuur.

Wij wensen jullie een prachtige Dag van de Verpleging toe en met dit cadeau hopen we jullie, namens Buurtzorg, te laten zien hoe gewaardeerd jullie worden!