Wastebag

HEUPTAS VAN RECYCLED PLASTIC

De hippe heuptas

De Wastebag is gemaakt van plastic afval en duurzaam geproduceerd in Bangladesh. De tas is speciaal ontworpen voor op stap of op reis. Met het verborgen binnenvakje met rits kun je je eigendommen net iets veiliger bewaren. We doneren een deel van de opbrengst aan Sea Shepherd.

|

Heuptas
Breedte 35cm
Hoogte 15cm
Diepte 5-7cm
Dikte band 3,5cm, omtrek verstelbaar van 75 - 110cm met clip
Gewicht 120g
Materiaal gerecyclede plastic

Sluiten [x]

Verzamelen

De stof van de tas is gemaakt van gerecyclede flessen door Waste2Wear. Samen met mensen uit de community in Shanghai halen ze plastic flessen op bij huishoudens en vissen ze plastic uit de zee. Dit wordt in een duurzame fabriek in China verwerkt tot de textiel die we gebruiken voor de Wastebag.

Productie

De tas wordt geproduceerd in een duurzame werkplaats van Leatherina in Bangladesh. Hier verdienen vrouwen en mannen een gelijk en eerlijk inkomen om van te leven, sparen en investeren in de toekomst. Leatherina biedt een veilige werkomgeving en toegang tot gezondheidszorg.

Bijdrage

Door een Wastebag te bestellen, help je mee met het opruimen van de oceanen en ondersteun je tegelijkertijd Sea Shepherd, een non-profit die zich inzet om het leven onderwater te beschermen.

De Wastebag: de enige plastic tas die je nog nodig hebt

De oceaan stroomt over van plastic. Per minuut belandt er ongeveer een hele vrachtwagen aan plastic in de zee. Is het niet direct, dan wel indirect. Zo komen er bijvoorbeeld microplastics vrij wanneer de banden slijten tijdens het autorijden. De plastic soep groeit en er lijkt geen einde aan te komen. Good to Give steekt er een stokje voor met een nieuw product. Lees in deze blog meer over onze Wastebag en de missie van dit product.