Lang en gelukkig

EEN BOEK VAN JACQUI EN FONS BURGER

Leven volgens het
boekje

We worden allemaal ouder, maar niet altijd even gezond. Het boek Lang & Gelukkig staat vol impressies, theorieën, gesprekken en inspiratie over hoe we gelukkig, gezond en fit oud kunnen worden. Het legt je geen dieet of trainingsschema op, maar inspireert je om je eigen routine eens goed te bekijken en deze waar nodig te verbeteren. Het boek is gedrukt op duurzaam papier en past makkelijk door de brievenbus.

Breedte 22cm
Hoogte 22cm
Diepte 1,6cm
Gewicht 684g
Materiaal Duurzaam papier

“Gewone-mensenverhalen die bijzonder zijn”

Jos de Blok – Directeur van de thuiszorgorganisatie Buurtzorg

Waar liggen de Blue Zones?

De Blue Zones zijn vijf gebieden verspreid over de wereld waar mensen bovengemiddeld oud worden en waar dus veel honderdplussers leven. Deze gebieden hebben een aantal dingen gemeen: er wordt elke dag matig bewogen, het eten wordt lokaal verbouwd en de familiebanden zijn hecht.

Het plaatsje Loma Linda, ook wel vertaald naar “prachtige heuvel”, ligt in Californië, Amerika.
Het dorpje Nicoya ligt op een schiereiland van 80 mijl in Costa Rica net ten zuiden van de grens met Nicaragua.
Sardinië is een Italiaans eiland in de Middellandse Zee. Hier bedacht professor Pes het concept van de Blue Zones.
Icaria is een Grieks eiland in de Egeïsche Zee. Genoemd naar de de zoon van Daedalus, een god uit de Griekse mythologie.
Okinawa is een eilandengroep in het zuiden van Japan die bestaat uit meer dan 150 verschillende eilanden, waarvan de grootste ook Okinawa wordt genoemd.

Ga je mee?

Wat is het geheim voor een lang en gelukkig leven? Ga mee op wereldreis met Fons en Jacqui Burger, op zoek naar de tactieken van mensen die – gelukkig en gezond – een hoge leeftijd hebben bereikt. Door verhalen van gewone mensen te vertellen, delen ze de verwondering die deze mensen hebben gevonden in kleine dagelijkse praktijken en hoe dit heeft bijgedragen aan hun ‘gelukkige’ lange leven. In dit interview met de auteurs lees je hoe ze op het idee kwamen, waarom het zo belangrijk is om goed voor jezelf te zorgen en of er een vervolg op het boek komt.