wastebag3

Verpleegdag Wastebag

Verpleegdag 2020

Daar is die dan, de speciale Buurtzorg wastebag. Wat later dan gepland door alle omstandigheden, maar we hopen dat jullie er toch nog even blij mee zijn. Deze kan je tijdens jouw werkzaamheden gebruiken voor alles wat je dagelijks nodig hebt, of in je vrije tijd om je spullen in te bewaren. Bij Leatherina in Bangladesh is deze wastebag met zorg gemaakt, en zie hun boodschap voor jullie hieronder.

Wat is de wastebag

De oceaan stroomt over van plastic. Per minuut belandt er ongeveer een hele vrachtwagen aan plastic in de zee. Als het niet direct gebeurt, is het wel indirect. Zo komen van de autobanden ook nog eens microplastics vrij, wanneer het rubber en kunststof door het rijden slijten. De plastic soep groeit en er lijkt geen einde aan te komen. Good To Give steekt er een stokje voor met een nieuw product.

De Wastebag is gemaakt van gerecycled plastic. De stof van de tas is geproduceerd door Waste2Wear. Waste2Wear is een Nederlands bedrijf wat stoffen en textielproducten maakt van gerecyclede plastic flessen. Samen met mensen uit de community in Shanghai halen ze plastic flessen op uit huishoudens en vissen ze plastic uit de zee. Dit plastic wordt in de duurzame fabriek in China verwerkt tot de textiel die we gebruiken voor de Wastebag.

De tas wordt geproduceerd in een duurzame workshop van Leatherina in Bangladesh. Taslima Miji, oprichter van Leatherina, geeft kansarme mensen de mogelijkheid om bij haar te komen werken.  De vrouwen die in de workshop werken verdienen een eerlijk inkomen om te leven, te sparen en te investeren in een duurzame toekomst. Daarnaast worden ze opgeleid en krijgen ze  training om hun vaardigheden te ontwikkelen. Het werk wordt verricht in een veilige werkomgeving en er is toegang tot een gezondheidszorgsysteem.

 

Deze unieke editie van de Wastebag is speciaal gemaakt voor Buurtzorg, gemaakt met wat jullie dagelijks nodig hebben in gedachte. Met de keuze voor de Wastebag help je de oceanen opruimen en ondersteun je ook Sea Shepherd, die zich inzet voor de bescherming van het leven onderwater.