Reglass

KARAF SET EN KOEKTROMMEL
VAN UPCYCLED GLAS

Nieuw leven ingeblazen

Onze Reglass producten worden volgens een traditionele glasbewerkingstechniek gemaakt in de buitenwijken van Cochabamba in Bolivia. Het materiaal? Afgedankte Coca-Cola flesjes! Ons assortiment bestaat uit een karaf met twee bijbehorende glazen en een koektrommel die het goed doen als mooie en duurzame cadeaus.

|

Karafset Koektrommel
Hoogte karaf 27 cm Diameter 14,5 cm
Diameter karaf 8 cm Hoogte 9 cm
Hoogte glas 8,4 cm Gewicht 1217g
Diameter glas 8 cm Afmeting met verpakking 17 x 12,5 x 12,5 cm
Gewicht karaf plus glazen 839g Gewicht met verpakking 1386g
Afmeting met verpakking 37 x 12 x 12 cm Materiaal gerecycled glas
Gewicht met verpakking 982g
Materiaal gerecycled glas

Sluiten [x]

Verzamelen

Het glas wordt opgehaald bij verzamelpunten in de buitenwijken van Cochabamba. Bolivianen sorteren het glas in de glasfabriek en spuiten het schoon. Voilà, het staat het klaar om de oven in te gaan!

Upcycling

Het glas gaat een grote oven in en wordt omgesmolten tot een smeuïge massa. Van deze massa worden nieuwe producten geblazen en geperst. Zoals onze koektrommel en karaf.

Het doel

Door gerecycled glas te gebruiken hoeven we geen nieuwe materialen te maken voor onze producten. Het glas wordt een heel nieuw leven ingeblazen. Ook heeft de glasfabriek een positieve invloed op de omgeving, door banen te creëren en te zorgen voor de lokale bevolking.

Video: hoe wordt onze koektrommel gemaakt?

In deze video neem je een kijkje in de fabriek waar onze Reglass producten worden geproduceerd. In de glasfabriek Crisil in Bolivia maken ze de karafset en de koektrommel geheel met de hand. Dit creëert werkgelegenheid in de omgeving. Het filmpje laat zien hoe het oude glas wordt gewassen en omgevormd tot een stroperige massa. Deze massa wordt vervolgens met behulp van een vorm omgetoverd tot een heel nieuw product: onze koektrommel.