fbpx

Onze Impact

IMG_0287-1.jpg
  • 23 fair trade startups in 11 ontwikkelingslanden
  • 13 partnerprojecten met fair trade organisaties
  • 8 groene en sociale lokale initiatieven
  • donaties aan 12 goede doelen
 
De impact van een faire en sociale onderneming in een ontwikkelingsland is groot. Het gaat niet alleen om werkgelegenheid tegen een eerlijk loon, maar ook om gelijke rechten, inspraak, de mogelijkheid om je te ontwikkelen. De impact is meteen te meten in de volgende generatie: als je je kinderen naar de dokter en naar  school kunt sturen, geef je ze de beste kansen om zich te ontwikkelen.
 
“Onze” start-ups hebben meer impact, omdat we kennis delen en eisen stellen aan de milieu-impact, verpakkingen, afvalbeheer en – omdat de producten vaak van ver komen – co2 compensatie. We brengen veel kennis in, en ondersteunen de processen.
 We supporten ook graag lokale projecten, met een groen of een sociaal karakter. Door producten af te nemen krijgen mooie initiatieven een vliegende start.
 
Door te re- en upcyclen ruimen we op, en dragen we bij aan een oplossing voor de afvalproblematiek. We geven in het hele proces graag de ruimte aan mensen die moeilijker een plekje op de arbeidsmarkt kunnen vinden. Het gaat om cadeaus tenslotte, en die zijn toch bedoeld om mensen blij te maken.
 
Elk jaar kiezen we een goed doel, waaraan we een deel van de opbrengst aan doneren. Daarnaast is er aan onze producten vaak een goed doel gekoppeld, waardoor we met ieder cadeau de wereld een beetje beter maken.
MG_9679.jpg

Goodtogive heeft een aantal waarden hoog in het vaandel staan als het gaat om het produceren van onze producten, die hebben we dan ook in de 9 bovenstaande iconen uitgebeeld. hier een kleine uitleg.

organic

we willen graag gezonde en veilige producten maken, die een minimale impact hebben op de natuur.

Zero waste

we proberen zo weinig mogelijk afval te creëren, en waar we dit wel doen compenseren we hiervoor.

Upcycle

Wij hergebruiken graag materialen die anders als afval afgedaan worden, hierdoor wordt het een nieuw leven ingeblazen.

Fair Chain

Onze producten worden fair chain geproduceerd over de wereld, elke schakel in het productieproces deelt eerlijk mee.

Sociaal

Wij geloven erin dat samenwerken ons allemaal beter maakt, daarom gaat onze productie dan ook in overleg met alle partijen.

vegan

wij proberen zo weinig mogelijk dierlijke producten in onze producten te verwerken. Onze eigen producten zijn compleet vegan.

ruimt de afvalberg op

Wij proberen onze corbon footprint positief te laten zijn, door te recyclen en afval een nieuw leven in te blazen verkleinen wij de afvalberg.

Lokaal gemaakt

Wij werken regelmatig samen met lokale producenten zodat we rondom ons de ondernemers supporten waar we in geloven.

diervriendelijk

Dieren zijn onze vrienden, daarom geloven we er ook in dat onze producten daarom ook diervriendlijk geproduceerd moeten zijn.

Wil je niets missen?

Welkom bij Good To Give! Wil je interessante tips, inspiratie opdoen en leuke kortingen ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf up-to-date over de leukste duurzame cadeautjes met de mooiste verhalen!