3x online sportroutine

Nu we allemaal meer thuiswerken door corona, missen we stiekem toch wel wat bewegingen in onze dagelijkse ritme. Dat stukje fietsen naar kantoor, de trap op en neer lopen op het station en/of een lunchwandeling met de collega’s in het park. Nu je meer thuis bent is het belangrijk dat je genoeg beweging krijgt. Met 30 minuten per dag kom je al een heel eind. Weet je niet waar je moet beginnen? We helpen je op weg. Het Goodtogive team heeft 3 online sportroutines getest. Doet namen zoals Chloé Ting en Adriene geen belletje rinkelen? Lees verder en ontdek wat hun sport routines jou kunnen brengen.

Kracht en cardio work-out  met Chloe Ting

Als mensen erover nadenken om te trainen, gaan ze er vaak van uit dat dit een zware cardio- en weerstandstraining in de sportschool betekent. Maar je hebt helemaal geen lidmaatschap van een sportschool nodig om lekker te zweten, spieren op te bouwen en fitter te worden! Het kan allemaal in het comfort van je eigen huis en niet geheel onbelangrijk: gratis.

Als je tijdens deze lockdown nog nooit van Chloe Ting hebt gehoord, heb je waarschijnlijk onder een sportmat geleefd. Chloe Ting is een bekende fitness-Youtuber en ze is al snel het gezicht geworden van thuistrainingen, vooral tijdens deze lockdown-periode. Haar kanaal bestaat uit trainingsvideo’s die in je woonkamer kunnen worden uitgevoerd, samen met video’s over gezonde recepten en nog veel meer! Chloe biedt gratis work-out schemas aan in alle soorten en maten. Wij zijn zelf fan van de Chloe Ting Summer Shred Challenge!

Yoga met Adriene

Yoga is een mentale en fysieke beoefening van houdingen en meditatietechnieken die ongeveer 5000 jaar geleden in het oude India zijn ontstaan. Veel mensen wenden zich tot yoga om hun fitnessroutine te veranderen of gewoon om even tot rust te komen in je hoofd. Er gebeurt zoveel de laatste tijd dat sommige mensen geen tijd hebben om stil te staan waar andere mensen te veel tijd hebben om stil te staan. Beide zijn niet altijd even voordelig en het is dus goed om goed in contact te blijven met je lichaam. Yoga kan gelukkig overal! In de woonkamer, tuin, op het dak en zelfs in de keuken. Als je er ruimte en tijd voor maakt kun je gelijk aan de slag.

We hebben voor jullie een paar leuke yogi’s uitgeprobeerd in deze tijd en zijn uit gekomen op Yoga with Adriene. Adriene heeft voor elk moment van het uur, de dag en de week een leuke yogavideo. Zo heeft ze yoga video’s voor kinderyoga maar ook voor yoga op kantoor of op een stoel. Zo kun je dus letterlijk overal yoga doen. Ze geeft een rustige en duidelijke uitleg waardoor het fijn en makkelijk is voor beginnende yogi’s. Daarnaast heeft ze ook een hele leuke hond die altijd wel even erbij komt liggen in het begin van het filmpje. Bij Goodtogive zijn we fan van haar yoga voor je nek en schouder. Een heerlijke manier om weer te ontspannen na het werken. Je hebt alleen een comfortabel outfit nodig en een fijne yoga mat.

Sporten voor je brein met Headspace

Een korte meditatiesessie kan je enorm helpen om negatieve emoties te verlichten. Headspace is een fijne app om meditatie te beoefenen. Zo helpt de app je gedachten te kalmeren en je hoofd leeg te maken. Wij gebruiken de app tussen het werken door om onze hoofden leeg te maken.

Combineer meditatie met stretches. Samen vormen deze oefeningen een zeer effectieve manier om je geest gezond te houden. Je bereikt de beste resultaten wanneer je ze dagelijkse beoefent. Ook hier heeft Adriene een fijne video voor!

Verantwoord sporten

Voor de thuissporters hebben we een TPE yoga mat ontwikkeld. De mat kun je aan beide zijden gebruiken. Aan een kant is de mat voorzien van een lijnensysteem dat je helpt bij het vinden van de juiste houding. En… door zijn dikte van 6 mm geeft de eco yoga mat ook nog eens een goede isolatie op een koude ondergrond! Best fijn voor de aankomende maanden.

Voor sportkleding shoppen we graag bij revive-wear.com en organicbasics.com.

Dit vind je vast ook leuk!

Blijf op de hoogte & maak impact op jouw manier

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang 10% korting