Duurzame cadeaus voor de feestdagen

De feestdagen komen eraan en dit jaar is het extra belangrijk om op tijd en duurzaam je cadeautje te bestellen! Helaas kunnen we de komende tijd niet dagenlang fysiek de winkels afstruinen maar is het veiliger om een mooi cadeau online te bestellen. Daarom hebben we voor jullie onze drie leukste duurzame cadeaus op een rijtje gezet zodat je niet verder hoeft te zoeken! Zo kun je gemakkelijk en met hart voor een  betere wereld iets moois uitkiezen voor Sinterklaas en Kerst. 

Stoffen slinger uit Tanzania

Deze dagen worden pas echt een feest met onze duurzame slingers als cadeau! Deze slingers zijn gemaakt in Tanzania van oude duurzame stoffen die werden gebruikt als kleding. Elke slinger is handgemaakt van meerdere stoffen met verschillende patronen en zijn daarom allemaal uniek. Wat ze wel gemeen hebben is een het leuke Nederlandse gezegde: het leven is een feest, maar je moet de slingers zelf ophangen! Elk jaar kopen we decoratie wat vaak na een keer gebruiken het alweer opgeeft en kapotgaat. Deze slingers kun je zo vaak als je wil gebruiken en zelfs wassen als ze vies worden. Een duurzaam alternatief maar dat is niet alles! Met dit cadeau steun je namelijk ook vrouwen in Tanzania. De producente Flotea Masawe zorgt ervoor dat de vrouwen in haar fabriek een zelfstandig inkomen verdienen met parttime werk. Zo kunnen ze voor hun familie en kinderen zorgen of gaan studeren als ze dat willen.

Ontdek de stoffen slinger €12,50

De Rotterdamse Bubble Buddy

Voor een plastic vrije zee en brandschone handen geef je dit jaar de Bubble Buddy cadeau. Dit handige zeepbakje met rasp is gemaakt van gerecyclede plastic schoonmaak flessen en komt met een heerlijk ruikende cleaning soap. Met de bovenkant van je buddy kun je de zeep raspen en mixen met water tot een fris schoonmaak sopje voor het hele huis. Draai de rasp om en maak er een handig uitlek bakje van waar je zeepje lekker op kan drogen. Zo maak je je hele huis schoon zonder een nieuwe plastic fles aan te schaffen. En geef je oud plastic weer een nieuw leven. Deze maand doneren we bij elk verkochte zeepbakje een extra zeepje aan mensen in nood, lees hier meer!

Bubble Buddy met zeep €16,90.

Onze geurkaars uit Indonesië

Heerlijk wegdromen bij de geur van sandalwood en Indonesië deze winter. Onze geurkaars is fair trade en ambachtelijk gemaakt van 100% natuurlijke grondstoffen in Lombok, Indonesië. De aardewerk-pot is omhuld met traditioneel rattan-vlechtwerk. De geur sandalwood ruikt niet alleen heerlijk maar heeft ook een gunstige werking op je gezondheid. Een dubbel goed cadeau dus! De kaars komt in het klein en in het groot en heeft ook nog een navulling. Zo kun je extra lang van de kaars genieten. Naast alle positieve persoonlijke aspecten draagt deze lombokpot ook bij aan de reconstructie werkzaamheden na de aardbevingen in Indonesië in 2018. Naar schatting zijn er 400.000 mensen dakloos geworden. Met dit cadeau zorg je ervoor dat deze mensen de kans krijgen om weer naar huis te gaan.

Ontdek onze geurkaars groot €44,90


Ontdek meer leuke cadeaus

Dit vind je vast ook leuk!

Blijf op de hoogte & maak impact op jouw manier

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang 10% korting