PLAATJES VAN ONS PLAATJES VAN ONS2

GoodToGive heet het bedrijf van Fons en Jacqui Burger. Een van de snelst groeiende bedrijven die fair trade geschenken en kerstpakketten verzorgt. Via deze website willen zij wat laten zien van de mensen en bedrijven achter GoodToGive.

Hoe Goodtogive is ontstaan en gegroeid
Het begon allemaal met de serie “52 simpele manieren om de wereld te veranderen”. Een viertal boekjes waarvan er inmiddels 80.000 zijn verkocht. De reeks van vier boekjes is regelmatig ingezet in kerstpakketten, relatiegeschenken en als marketing tool. Vijf jaar geleden vroeg een van de klanten van de uitgeverij om iets extra’s toe te voegen. Natuurlijk moest dat iets zijn wat in de lijn lag van het boekje. De wereld moest er een stukje beter van worden. Zo is het idee ontstaan om een lijn op te zetten met bedrijven die in arme landen bezig zijn met de productie van fair trade artikelen. Sindsdien heeft GoodToGive tienduizenden kerstpakketten en cadeaus voor andere momenten zoals geboorte, jubileum of pensionering verzorgd. Ook ontwikkelt GoodToGive speciale cadeaus voor bijzondere momenten en campagnes van haar klanten.

De werkwijze van GoodToGive is uniek
Elk jaar wordt er een thema gekozen en een pakket bedacht. In dit pakket zit een bijzonder product. Dit product wordt ontwikkeld in samenwerking met een Nederlandse ondernemer die wil investeren in een derde wereldland. Vervolgens biedt Goodtogive dit pakket aan haar klanten aan. Met de bestelling van dit product wordt de opzet of uitbreiding van een fair trade fabriek of productielijn gefinancierd. Zo hebben de klanten van GoodToGive een uniek eindejaarscadeau voor hun medewerkers en relaties en zo zorgt de ondernemer voor continuïteit van de fabriek. Daardoor ontstaat blijvende werkgelegenheid in landen waar dat hard nodig is, tegen een eerlijk loon en onder goede omstandigheden.

De projecten
Inmiddels heeft GoodToGive geïnvesteerd in een fair trade aardewerkfabriek in Marokko, een ecoleerlooierij in India, een werkplaats waar gebruikt ijzer en sloophout worden verwerkt in het noorden van India, in sieradenateliers en zilversmederijen in Nepal en een glasfabriek in Bolivia. Omdat GoodToGive het product zelf helpt ontwikkelen, ligt de prijs relatief laag. De klant krijgt een kerstpakket met een hoge waarde en een prachtig verhaal voor een gunstige prijs. Omdat de ontvangers het kerstpakket heel erg waarderen, groeit het klantenbestand van GoodToGive elk jaar. En dat betekent nog meer werkgelegenheid in arme landen, meer blije ontvangers en meer enthousiaste gevers.

Pakketten, geschenken en verpakking
GoodToGive heeft inmiddels zes geweldige basispakketten, die elk een goed doel ondersteunen. Elk basispakket kan worden uitgebreid met lekkernijen, altijd fair trade en vaak biologisch. Ook over de verpakking wordt nagedacht en verder wordt het hele proces CO2-gecompenseerd.